Бившият началник на белгийската криминална полиция Катрин де Бол официално пое

...
Бившият началник на белгийската криминална полиция Катрин де Бол официално пое
Коментари Харесай

За първи път в историята: Жена оглави Европол

Бившият шеф на белгийската престъпна полиция Катрин де Бол публично пое поста изпълнителен шеф на Европейската полицейска организация (Европол).

„ За първи път в историята тази институция се управлява от жена “, се споделя в публично изказване на организацията, представено от Нова тв.

Съветът по правораздаване и вътрешни работи на Европейския съюз утвърди Катрин де Бол за тази служба на планувано съвещание в Брюксел на 8 март. Тя размени досегашния началник Роб Уейнрайт. Назначението е за период от четири години.

" Основната ми задача ще бъде да се усили доверието в организацията, както и да се повиши ефектът от работата й. Необходимо е също да се подсигурява запазването на салдото сред оперативните потребности на страните-членки и ролята на Европол в региона на сигурността “, сподели де Бол след назначението си.

48-годишната дама е юрист по обучение. Била е офицер от жандармерията, а по-късно - служител в престъпна полиция. През 2012 година става общоприет комисар на Федералната полиция на Белгия, като още веднъж е първата жена на този пост. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР